Renovatie riolering N19-Westerlosesteenweg/Kaaistraat - update: 

De rioleringswerken in de Kaaistraat zijn bijna afgelopen. Er wordt gestart met de heropbouw en de verdere afwerking van de Kaaistraat.

Vanaf 19 maart 2018 wordt gestart met de werken in de Westerlosesteenweg. Hierbij zal het gedeelte gelegen tussen de Provinciebaan en Berglaan half afgesloten worden waardoor er enkel éénrichtingsverkeer mogelijk is komende van Westerlo richting Herselt.

Voor het verkeer in de andere richting zal een omleiding worden geïnstalleerd via de Blaubergsesteenweg – Averbodesesteenweg – Diestsebaan om terug op de Westerlosesteenweg uit te komen en zo de werken te passeren.

De rioleringswerken starten aan de kant van de oneven nummers vanaf het kruispunt met de Berglaan richting Provinciebaan om vervolgens langs de noordzijde (even nummers) terug te komen richting Westerlo.

Gedurende de periode dat enkelrichting Westerlo – Herselt over de werf mogelijk is wordt het fietspad langs de even huisnummers tijdens de werken omgevormd naar een fietspad in beide richtingen.

Vanaf juni wordt de Westerlosesteenweg gedurende een 4-tal maanden afgesloten in beide richtingen. De omleiding dient dan in beide richtingen gevolgd te worden.

Infoavond over huurwoningen: energieprestatie, kwaliteitsnormen, premies, begeleiding

De normen op het vlak van de energieprestatie van woningen in Vlaanderen, dus ook voor huurwoningen,  veranderen voortdurend. Elke huurwoning moet bovendien voldoen aan de minimale kwaliteitsnormen. Zo moet de huurwoning bijvoorbeeld beschikken over dakisolatie en vanaf 2020 ook over dubbel glas.

Momenteel zijn er voor eigenaars nog verschillende premies beschikbaar, maar deze worden stilaan afgebouwd, waardoor de uitvoering van mogelijke werken best niet te lang wordt uitgesteld. Gelukkig zijn er ook initiatieven die een antwoord kunnen bieden op jouw vragen en die in jouw situatie mogelijk een verschil kunnen maken.

Als lokale overheid willen wij jou hierover graag informeren.

Daarom organiseert de gemeente Herselt een infoavond voor verhuurders, waar de energieprestatie van de woning aan bod komt en waar de belangrijkste kwaliteitsnormen worden toegelicht. Daarnaast wordt er een overzicht gegeven van alle beschikbare premies, inclusief de verhoogde premies voor dak- en muurisolatie en hoogrendementsbeglazing.

Wil je werken uitvoeren, maar weet je niet goed hoe eraan te beginnen? Dan is ‘Goed Plan’ misschien een oplossing. ‘Goed Plan’ is een samenwerking van de gemeente Herselt met andere  actoren, met als doel de verhuurder gratis te begeleiden bij verbeteringswerken in de huurwoning.

Zie je er tegen op om zelf je woning te verhuren of heb je al problemen gehad met de verhuur ervan? Dan is verhuren via het Sociaal Verhuurkantoor misschien een oplossing. Ook dit wordt toegelicht tijdens deze infoavond.

 

De infoavond is een samenwerking van de gemeente Herselt, Kempens Woonplatform, Samenlevingsopbouw, Kringwinkel Zuiderkempen en Sociaal Verhuurkantoor Zuiderkempen.

 

De infosessie vindt plaats op dinsdag 27 maart om 19.30 u in De Mixx, Asbroek 1/H in Herselt.

De infoavond is gratis.

Earth Hour: Doe één uur het licht uit voor de aarde 

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert WWF op zaterdag 24 maart opnieuw Earth Hour. Met deze wereldwijde actie wil WFF ons aansporen om de strijd tegen de klimaatverandering aan te gaan. Daarom doen we samen met miljoenen mensen, steden, bedrijven en oganisaties over de hele wereld tijdens Earth Hour 1 uur het licht uit. Ook jij kan je steentje bijdragen door de lichten te doven van 20.30 tot 21.30 uur.

Meer info: www.wnf.nl/earthhour

 

 

Internationale vrouwendag 

N.a.v. de Internationale Vrouwendag organiseert de cultuurdienst van Herselt
allerlei activiteiten op zaterdag 10 maart 2018:
een markt, optredens, wellness, beauty en verzorging, creatieve workshops, lezingen, repair café, boekenverkoop, ruiltafel,...

Deze gaan door in VTC de Mixx van 13-18u. Kom langs en laat je verwennen !
Een afspraak voor welness of beauty/verzorging maak je vooraf
via cultuur@herselt.be of tel via 014/53 90 57/58
Om iedereen de kans te geven van dit gratis aanbod te genieten, kan je maar voor 1 activiteit een afspraak maken.

De volledige flyer vindt u hier.

Theater 'Vriendinnen' 

Op zondag 11 maart gaat de voorstelling "Vriendinnen" door om 19u30 in de Parochiezaal van Herselt, te Vest 5.

"Vriendinnen" gaat over een levenslange vriendschap tussen Maria en Florentine. We volgen beide vrouwen vanaf hun jeugdjaren tot op het moment dat ze de pensioengerechtigde leeftijd al lang voorbij zijn. Ze kennen succes en tegenslagen, ruzies en verzoeningen, vreugde en verdriet.

"Vriendinnen" heeft het over het soort vriendschap dat generaties overwint, die het leven kleurt. “Vriendinnen” is niet alleen voor vrouwen, maar ook voor mannen heel herkenbaar.

Van Paljasproducties met Marleen Merckx en Annemarie Picard

De inkom bedraagt € 12, reserveren kan bij de cultuurdienst Herselt via tel 014/53 90 57/58 of via de website reserveren.demixx.be of via mail naar cultuur@herselt.be

Activiteiten paasvakantie 

De paasvakantie is in aantocht. Tijd voor leuke dingen! De sport-, jeugddienst en bibliotheek hebben samen een gamma aan toffe activiteiten voor jou uitgewerkt. Het werd een gevarieerd aanbod waarbij sport, spel, experimenteren, film, knutselen en feesten aan bod komen. In de folder vind je alle activiteiten terug.

Inschrijven kan via http://reserveren.demixx.be/

Aangifte personenbelasting 

Het personeel van de controle Herentals 2 zal in Herselt beschikbaar zijn voor het invullen van de aangifte in de personenbelasting in VTC de Mixx op dinsdag 15 mei en donderdag 24 mei (telkens van 09u00 - 12u00 en 13u30 - 15u00). Voor uw comfort zal er gewerkt worden met afspraken om de wachttijden te beperken. Een afspraak kan gemaakt worden via: demixx@herselt.be, 014/53 90 90. Of aan de balie van VTC de Mixx tijdens de openingsuren.

Als deze zitdag(en) voor het invullen van uw belastingsaangifte niet in uw agenda past, dan kan u ook terecht voor het gratis invullen van uw aangiften bij de diensten van de FOD Financiën op volgende plaatsen en tijdstippen:

  • Herentals – Belgiëlaan 31 – 2200 Herentals
  • Geel – Werft 65 – 2440 Geel

In de maand mei 2018 op werkdagen telkens van 09.00 uur – 12.00 uur
In de maand juni 2018 op werkdagen telkens van 09.00 uur – 15.00 uur

Vacatures 

De gemeente Herselt is op zoek naar 2 technisch assistenten binnen de dienst openbare werken m/v/x - voltijds - contractueel - met werfreserve.

Het sociaal huis zoekt enthousiaste begeleiders m/v - halftijds - werfreserve voor contracten van onbepaalde duur.

De gemeentelijke diensten zoeken jobstudenten voor de maanden juli en augustus 2018.

Politie Zuiderkempen zoekt een diensthoofd HRM (niveau B) - voltijds.

 Meer info

Groepsaankoop muurisolatie 

Zijn de muren van je woning niet of slechts beperkt geïsoleerd? In een niet-geïsoleerde woning verdwijnt 25% van de warmte door de muren. Tot eind 2018 geniet je van het prijsvoordeel van de samenaankoop muurisolatie. Je contacteert zelf één of meer van de gekozen firma's om een offerte op maat te vragen. Bij aankoop vermeld je dat je deelneemt aan de groepsaankoop muurisolatie van IOK en de gemeente Herselt. Zowel het inspuiten van de spouwmuren, als het van buitenaf of van binnenuit bij-isoleren van de muren behoren tot de mogelijkheden. Ook doe-het-zelvers kunnen muurisolatie aankopen via de groepsaankoop. De voorwaarden vind je hier.

Winterwandeling 

Op zondag 25 februari (14u00) vindt de jaarlijkse winterwandeling plaats. Deze wandeling start aan taverne Agter de Weyreldt; er kan gekozen worden voor een afstand van 6 of 12 km. Na de wandeling volgt nog een hemels proevertje.

Meer info: dienst Toerisme - 014 53 90 54

Kwalitatieve rookmelders 

De vijftien gemeenten binnen Brandweer zone Kempen slaan de handen in elkaar. Via de campagne georganiseerd door de Stichting Brandwonden biedt het gemeentebestuur als tussenpersoon voor 16,00 euro per stuk een kwalitatieve rookmelder aan. De rookmelders worden verkocht aan de balie in de inkom van het gemeentehuis. Vanaf 2020 zijn rookmelders verplicht in alle woningen in Vlaanderen. Een rookmelder installeer je snel en eenvoudig. Meer info:

gemeentelijk RUP  Woonzones bis

De opmaak van dit Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) ‘Woonzones bis’ is een voortvloeisel van het provinciaal RUP ‘clusters weekendverblijven C11, C12, C13, C15 en C21’ te Herselt. Het RUP ‘Woonzones bis’ reserveert bijkomend woongebied, bestemd voor herhuisvesting van permanente bewoners van weekendverblijven.

Meer info

Stem-Academie Herselt 

STEM staat voor exacte wetenschap, technologie, techniek en wiskunde.

Stem-Academie Herselt biedt knotsgekke, spannende en verbazingwekkende workshops rond deze thema's. Er zijn vier modules in 4 verschillende thema's: Wetenschap, Leren Programmeren, Techniek en Natuur. Elke module bestaat uit 5 workshops.

Ben je tussen 10 en 12 jaar en heb je zin om hierrond iets leuks uit te proberen? Lees dan snel deze folder.

Sportactiviteiten Kerstvakantie 

De Kerstvakantie is in aantocht. Tijd voor leuke dingen!
Meer info over de sportactiviteiten vind je in de folder.

Activiteiten Krokusvakantie 

Een vakantie vol plezier

De krokusvakantie is in aantocht. Tijd voor leuke dingen!
De sport-, jeugddienst en bibliotheek hebben samen een gamma aan toffe activiteiten voor jou uitgewerkt. Het werd een gevarieerd aanbod waarbij sport, spel, experimenteren, film, knutselen en feesten aan bod komen.

In de folder vind je alle activiteiten terug.

Inschrijven kan via http://reserveren.demixx.be/

Afwijkingen op de wekelijkse rustdagen 

Het college heeft beslist om alle handelaars in Herselt afwijking te verlenen op de verplichte wekelijkse rustdag en dit voor de periode : vanaf maandag 18/12/2017 tot en met zondag 31/12/2017.

Sportmixx 2017-2018 

Here we go again... Vanaf 1 september 2017...
27 uren sport
per week ... sporten voor alle leeftijden ... voor elke leeftijd minimum 7 keuzemogelijkheden ... 1 kaart voor alle sporten ... 1 kaart voor de hele familie ... kom wanneer je kan, inschrijven hoeft niet ... betaal enkel als je komt, geen lidgeld ... steeds verzekerd ...  en ongelooflijk PLEZANT

Voor het volledige programma, klik hier

Zwemsubsidies 

Vanaf januari 2017 kunnen Herseltse inwoners zwemsubsidies verkrijgen indien zij gebruik maken van een 10-beurtenkaart of jaarabonnement in de zwembaden van Westerlo en Aarschot.

Lees hierover alles in het subsidiereglement en maak gebruik van het aanvraagformulier.

gemeentelijk RUP  Woonzones bis

De opmaak van dit Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) ‘Woonzones bis’ is een voortvloeisel van het provinciaal RUP ‘clusters weekendverblijven C11, C12, C13, C15 en C21’ te Herselt. Het RUP ‘Woonzones bis’ reserveert bijkomend woongebied, bestemd voor herhuisvesting van permanente bewoners van weekendverblijven.

Meer info

Stem-Academie Herselt 

STEM staat voor exacte wetenschap, technologie, techniek en wiskunde.

Stem-Academie Herselt biedt knotsgekke, spannende en verbazingwekkende workshops rond deze thema's. Er zijn vier modules in 4 verschillende thema's: Wetenschap, Leren Programmeren, Techniek en Natuur. Elke module bestaat uit 5 workshops.

Ben je tussen 10 en 12 jaar en heb je zin om hierrond iets leuks uit te proberen? Lees dan snel deze folder.