Switch mee voor een goedkoper energiecontract 

Energieleveranciers veranderen voortdurend hun tarieven. Heel wat mensen kunnen dan ook fors besparen op de energiefactuur door te veranderen van leverancier. Veranderen van leverancier is gratis en heel eenvoudig. Maar kiezen welke leverancier en welk energiecontract het best bij jou en jouw behoeften en verbruik past, is niet zo gemakkelijk. Om daar bij te helpen, organiseert de gemeente Herselt op maandag 20 november 2017 in samenwerking met de Energiesnoeiers de “BLIJ MET MINDER SWITCH-actie”.

SWITCH jij mee naar een goedkoper energiecontract? Kom dan op maandag voormiddag 20 november, tussen 09u00 en 12u00 naar het Energiesnoeiersloket in de inkomhal van het gemeentehuis.

Afwijkingen op de wekelijkse rustdagen 

Het college heeft beslist om alle handelaars in Herselt afwijking te verlenen op de verplichte wekelijkse rustdag en dit voor de periode : vanaf maandag 18/12/2017 tot en met zondag 31/12/2017.

Scholencross 2017 

Uitslag scholencross.

Enquête jongerenwelzijn 

De gemeentes Herselt, Hulshout en Westerlo willen via het jongerenwelzijnsoverleg een zicht krijgen op de noden, behoeften en verwachtingen van jongeren die in Westerlo, Herselt of Hulshout wonen en/of naar school gaan. A.d.h.v. een vragenlijst wordt gepolst naar het welzijn van jongeren van middelbare schoolleeftijd tot en met 21 jaar.

De vragenlijst wordt via de Westelse middelbare scholen digitaal afgenomen. Via deze weg willen we ook de jongeren bereiken die niet in Westerlo naar school gaan.

Ben jij tussen 12 en 21 jaar en woon je in Herselt, Hulshout of Westerlo? Doe mee aan de vragenlijst via de link https://nl.surveymonkey.com/r/GT7M8H3

Meedoen kan tot eind november. Invullen gebeurt digitaal en anoniem. De gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt.

Meer informatie: Brenda Ooms - jeugd@herselt.be - 014 53 90 59

 

Vacatures 

De gemeente Herselt biedt een boeiende, uitdagende en voltijdse statutaire functie aan. Ze is op zoek naar een geëngageerd ....diensthoofd gemeenschapszaken/vrije tijd m/v (A1a-A3a) (statutair - voltijds - wervingsreserve van 3 jaar)

De gemeente Herselt is tevens op zoek naar een voltijds arbeider in de groendienst m/v met overeenkomst van 1 jaar die voldoet aan de voorwaarden voor de Vlaamse doelgroepvermindering jongere (contractueel - wervingsreserve van 3 jaar)

Gemeente en OCMW Herselt zijn op zoek naar een halftijds administratief medewerker m/v in de dienst secretariaat/kermissen/onthaal met overeenkomst van 6 maanden met zicht op onbepaalde duur (contractueel - wervingsreserve van 3 jaar)

Meer info

Sportmixx 2017-2018 

Here we go again... Vanaf 1 september 2017...
27 uren sport
per week ... sporten voor alle leeftijden ... voor elke leeftijd minimum 7 keuzemogelijkheden ... 1 kaart voor alle sporten ... 1 kaart voor de hele familie ... kom wanneer je kan, inschrijven hoeft niet ... betaal enkel als je komt, geen lidgeld ... steeds verzekerd ...  en ongelooflijk PLEZANT

Voor het volledige programma, klik hier

Zwemsubsidies 

Vanaf januari 2017 kunnen Herseltse inwoners zwemsubsidies verkrijgen indien zij gebruik maken van een 10-beurtenkaart of jaarabonnement in de zwembaden van Westerlo en Aarschot.

Lees hierover alles in het subsidiereglement en maak gebruik van het aanvraagformulier.

gemeentelijk RUP  Woonzones bis

De opmaak van dit Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) ‘Woonzones bis’ is een voortvloeisel van het provinciaal RUP ‘clusters weekendverblijven C11, C12, C13, C15 en C21’ te Herselt. Het RUP ‘Woonzones bis’ reserveert bijkomend woongebied, bestemd voor herhuisvesting van permanente bewoners van weekendverblijven.

Meer info

Samenaankoop condensatieketel 

De technologie van verwarmingsketels is sterk geëvolueerd waardoor een vervanging van een oude ketel nuttig kan zijn, ook al werkt deze nog goed. De huidige ketels zijn heel wat zuiniger waardoor je fors kan besparen op je energiekosten en bovendien je steentje bijdraagt aan de vermindering van de CO2-uitstoot.
Via deze actie worden zowel condensatieketels op aardgas als mazout aangeboden.

De voorwaarden vind je hier.

Stem-Academie Herselt 

STEM staat voor exacte wetenschap, technologie, techniek en wiskunde.

Stem-Academie Herselt biedt knotsgekke, spannende en verbazingwekkende workshops rond deze thema's. Er zijn vier modules in 4 verschillende thema's: Wetenschap, Leren Programmeren, Techniek en Natuur. Elke module bestaat uit 5 workshops.

Ben je tussen 10 en 12 jaar en heb je zin om hierrond iets leuks uit te proberen? Lees dan snel deze folder.