Info voor startende café-uitbaters die een drankafnameovereenkomst ondertekenen 

De horecafederaties, De Belgische Brouwers en de Federatie van Belgische drankenhandelaars (FeBeD) ondertekenden in december 2015 een gedragscode die de drankafnameovereenkomsten moet versoepelen.

Een van de afspraken uit de gedragscode bepaalt dat de horecafederaties praktijkgerichte opleidingen zullen aanbieden met als doel het aantal faillissementen in de sector sterk te verminderen. Deze opleiding is verplicht voor alle cafébazen die een drankafnameovereenkomst tekenden sinds 1/3/2016.

Horeca Vlaanderen engageert zich om deze opleiding te organiseren en werkte een traject uit van zeven modules.
Op het einde van het traject krijgen de deelnemers een getuigschrift als bewijs dat ze voldaan hebben aan de contractuele verplichting tot het volgen van de opleiding.

De inschrijvingsprijs bedraagt €420. Leden van Horeca Vlaanderen ontvangen een kortring van €100.

Wie niet verplicht is om de opleiding te volgen, maar wel interesse heeft, kan zich ook inschrijven, ofwel voor het volledige traject, ofwel voor afzonderlijke modules. Per opleidingsdag betaalt u dan €75 (excl. BTW).

In het najaar van 2016 werd dit traject voor het eerst georganiseerd en ook in het voorjaar van 2017 plannen we deze professionele opleiding voor café-uitbaters. Het traject van dit voorjaar start in Gent op maandag 6 maart.

Inschrijven kan via https://www.horecavlaanderen.be/horeca-academie/cafe-opleiding

Heleen Baudot
Vormingsconsulent Horeca Vlaanderen
Anspachlaan, 111/4 te 1000 Brussel
Tel.: 02/213.40.10
GSM: 0473/63.58.23
Fax: 02/213.40.11