TEKENSCHOOL wordt ACADEMIE 

Vanaf september ondergaat de Tekenschool een naamsverandering: ze heet voortaan Academie Westerlo. Samen met de Academie voor Muziek Woord en Dans van Geel kunt u ons vinden op de Kunstencampus Westerlo in de Boerenkrijglaan 23.

We willen een uitdagende en prikkelende omgeving creëren. Onze leerlingen mogen hun artistieke kwaliteiten op eigen tempo ontwikkelen.

Sluimert er een artiest in jou? Wil jij de vakman worden die klei, penseel en potlood tot in het puntje beheerst? Ga je graag op onderzoek en zit je met vragen? Vertel je graag over je avonturen en beleef je deze graag met anderen? Dan is de Academie Westerlo een plek voor jou!

Kom in september een probeerles volgen in de Academie in Herselt of in Ramsel!

Lesaanbod
Ons lesaanbod is vanaf september wel wat veranderd omdat we kordaat kiezen voor een meer leeftijdsgerichte aanpak zodat we nog meer op maat kunnen werken van de leerlingen.

In Herselt-centrum kan je op woensdag en zaterdag terecht in de crealokalen van De Mixx.
Op woensdag is er een lesblok van 13.30 tot 15.15 uur.
Op zaterdag lopen de lessen van 10.00 tot 11.45 uur. De leeftijdsgroep 6-9 jaar op zaterdag is volzet, er zijn nog 3 plaatsen vrij voor leerlingen van 9-12 jaar (situatie op 01-01-2016). Inschrijvingen in de Mixx zijn enkel nog mogelijk voor de lessen op dinsdag en woensdag.
Zowel woensdag als zaterdag zijn er twee parallelklassen, één voor leerlingen van het eerste tot het derde leerjaar en
één voor leerlingen van het vierde tot het zesde leerjaar.

In Herselt gaat vanaf september een nieuwe groep van start in VTC De Mixx op dinsdagavond. De lessen duren van 16.00 tot 17.45 uur. Het eerste schooljaar kunnen daar leerlingen inschrijven van het eerste en het tweede leerjaar.

In Ramsel kunnen kinderen op dinsdag- of op vrijdagavond les volgen in de Stationsstraat 39. De leerlingen van de Bolster komen onder begeleiding van de dagschool tot aan onze klas. Na de les brengt de juf de kinderen desgewenst naar de kinderopvang. Op dinsdag kunnen leerlingen van het derde tot het zesde leerjaar les volgen van 16.00 tot 17.45 uur. Op vrijdag is er les voor leerlingen van het eerste tot het derde leerjaar van 15.15 tot 17 uur.

Alle kinderen vanaf 6 jaar mogen in september een probeerles komen volgen in de academie. Je hoeft hiervoor niet op voorhand in te schrijven, maar we willen wel je naam, voornaam en telefoonnummer zodat we je mama of papa kunnen bereiken.


Start Schooljaar
De lessen starten in Ramsel  op vrijdag 2 september en in Herselt op zaterdag 3 september 2016.

Inschrijven

Om in te schrijven in de Academie betaal je inschrijvingsgeld. Het basisbedrag per jaar wordt bepaald door het ministerie van onderwijs.

  • jongeren (-18 jaar) betalen 63 euro per schooljaar, met een verminderd tarief van 41 euro als meer leden van eenzelfde gezin zich inschrijven of als de jongeren ten laste zijn van een volwassene uit de categorieën volwassenen die voor het verminderd tarief in aanmerking zouden komen (zie lager).
  • Om recht te hebben op vermindering is steeds een attest vereist.

Ouders die problemen hebben om het inschrijvingsgeld te betalen, kunnen beroep doen op het cultuurparticipatiefonds van de gemeente. Dat fonds steunt ondermeer kinderen die naar de academie willen komen door het inschrijvingsgeld te betalen en soms zelfs een deel van het materiaal.

Inschrijvingsmomenten

Op zaterdag 27 augustus van 10.00 tot 15.00 uur in de crealokalen in De Mixx.

In september kan er voor de lessen ingeschreven worden op de volgende data en locaties:

  • De Mixx

- zaterdag 3, 10 en 24 september
- woensdag 7, 14 en 28 september

  • Ramsel

- dinsdag 6, 13 en 27 september
- vrijdag 9, 16 en 30 september

Volg ons op Facebook: Academie Westerlo

Academie Westerlo