HERSELT BEWEEGT 2017 

Herselt Beweegt: volgende activiteiten staan gepland:
sportquiz, Dag van de Jeugd, Dag van het Gezin, Limbergjogging, Wandeling Herseltse Heuvels, Wild-Style-street-Art, Fietseling, Herselt zingt en swingt, seniorensportdag, sportcafe, nacht van de film, Herselt-Banneux fietstocht, stabbelwandeling,streekproductenmarkt.

Voor het volledige programma: klik HIER

Uitslagen Herselts Joggingcriterium 2017 

Uitslagen Bergomloop

Uitslagen Dry Eyckenjogging

 

 

Uitslagen Kruistocht

Uitslagen Ramselse Routeloop

Uitslagen Limbergjogging

 • 200 m meisjes
 • 200 m jongens
 • 400 m
 • 600 m
 • 5 km
 • 10 km
 

Opheffing beperking op het gebruik van drinkwater 

De beperking van het gebruik van water uit het publieke drinkwaternet wordt opgeheven met ingang van 1 juli.

Brandfase ROOD van kracht 

Het is momenteel erg droog en brandgevaarlijk in onze bossen en natuurgebieden. Brandfase ROOD is van kracht. Bijgevolg werd een verbod tot roken en vuur maken in open lucht in de bossen en natuurgebieden afgekondigd. Wees extra voorzichtig bij activiteiten in natuurgebieden en bossen en laat kinderen niet zonder toezicht in deze brandgevoelige gebieden. De bosbeheerders en de brandweer zijn momenteel extra waakzaam.

Meer informatie: https://www.natuurenbos.be 
Actuele fase: https://www.natuurenbos.be/crisiscommunicatie

Vogelgriep: maatregelen versoepelt 

Vanaf 2 juli worden de beschermende maatregelen die de voorbije weken werden ingevoerd in het kader van de vogelgriep versoepelt. Het  Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen vraagt nog steeds dat iedereen die onlangs pluimvee op een markt kocht om waakzaam te zijn en een dierenarts te raadplegen zodra de vogels ziek worden of plots sterven.
 

Academie Westerlo 

Sluimert er een artiest in jou? Wil jij de vakman worden die klei, penseel en potlood tot in het puntje beheerst? Ga je graag op onderzoek en zit je met vragen? Vertel je graag over je avonturen en beleef je deze graag met anderen? Dan is de Academie Westerlo een plek voor jou!

De Academie Westerlo, in de volksmond nog steeds Tekenschool Westerlo genoemd, is de plek waar jong en oud, lokaal en op zijn tempo kan kennismaken met de boeiende wereld van de beeldende kunsten.

Meer info over lesaanbod en inschrijvingen vind je hier.

Zomerbrochure  

De buitenschoolse opvang, sport- en jeugddienst hebben een heel gamma aan leuke activiteiten tijdens de zomervakantie. Je vindt alle info in de zomerbrochure.

Herselts Joggingcriterium 2017 

5 Herseltse joggings worden gebundeld tot één criterium waaraan een mooie prijs wordt gekoppeld.

 • Berg-om-loop: vrijdag 26 mei 2017   inschrijven    
 • Dry Eyckenjogging: vrijdag 2 juni 2017   inschrijven
 • Kruistocht: vrijdag 9 juni 2017  inschrijven                 
 • Ramselse routeloop: vrijdag 23 juni 2017  inschrijven    
 • Limbergjogging: vrijdag 11 augustus 2017  inschrijven 

Meer info over het joggingscriterium 2017 m.b.t. uurregeling, criteriumprijs,...
vind je
hier.

Groepsaankoop groene stroom 

Tot en met 11 oktober 2017 kan je opnieuw intekenen op de groepsaankoop groene stroom en gas. Vorig jaar bespaarden 84 000 huishoudens gemiddeld zo’n 200 euro per jaar. Inschrijven is vrijblijvend en eenvoudig. Doe daarom mee, bespaar op je energiekosten en draag je steentje bij tot een beter milieu.
Denk eraan: de aangeboden tarieven van de groepsaankoop krijg je gedurende 1 jaar. Nadien mag de leverancier de tarieven aanpassen.
Meer informatie en inschrijven: www.samengaanwegroener.be

Hoe scoort jouw dak voor zonne-energie? 

Wil je weten of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen of een zonneboiler? Benieuwd naar de prijs van de installatie en de terugverdientijd? Raadpleeg dan de 'Zonnekaart'. Na het ingeven van je adres krijg je meteen op kaart te zien of je dak ideaal, bruikbaar of beperkt tot niet bruikbaar is voor de plaatsing van zonnepanelen en/of een zonneboiler. Voor elk ideaal of bruikbaar dak berekent de zonnekaart de kostprijs, de terugverdientijd, de jaarlijkse besparingen op energiekosten, en de CO2-uitstoot. Er wordt zelfs een eerste inschatting gemaakt van het aantal te installeren zonnepanelen en van de plaats op het dak waar de zonnewinst het grootst is. Raadpleeg de 'Zonnekaart' hier.

Geen inzameling van taxussnoeisel deze zomer 

Deze zomer wordt er geen taxussnoeisel ingezameld op het containerpark ten voordele van kankerbestrijding. Momenteel is de markt voor het snoeisel oververzadigd waardoor de prijzen zijn ingezakt en er nog amper afnemers te vinden zijn.
De voorbije jaren werd er gewerkt met de firma Van Hulle die per m³ ingezameld taxussnoeisel 50 EUR schonk ter voordele van kankerbestrijding. De firma heeft laten weten dat ze door de oververzadigde markt het taxussnoeisel niet komen ophalen en dat er geen vergoeding is voor het snoeisel.
Je kan het taxussnoeisel afvoeren naar het containerpark aan de gangbare tarieven.

Winnaar fotowedstrijd milieuraad 

De winnaar van de fotowedstrijd met als thema "milieu en natuur in Herselt" is bekend. Jef Cools sleepte, met grote voorsprong, zowel de publieksprijs als de prijs van de vakjury in de wacht. De prachtige foto werd genomen op een mistige morgen in de herfst aan het ven 'de Rode Vis', gelegen in het domein Hertberg. 

Herselen 

Met de opening van het toeristisch seizoen trakteren we u op maandag 1 mei enkele wandel– en fietstochten door de prachtige Herseltse natuur, overgoten met een sausje van streekproducten. Alle tochten vertrekken in VTC de Mixx, Asbroek 1 te Herselt. U kan kiezen tussen twee wandel– en drie fietstochten.

Herselen = gezond bewegen, zonder forceren, in de Herseltse natuur en nadien extra genieten van eerlijke, duurzame Herseltse streekproducten.  Meer info.

Samenaankoop condensatieketel 

De technologie van verwarmingsketels is sterk geëvolueerd waardoor een vervanging van een oude ketel nuttig kan zijn, ook al werkt deze nog goed. De huidige ketels zijn heel wat zuiniger waardoor je fors kan besparen op je energiekosten en bovendien je steentje bijdraagt aan de vermindering van de CO2-uitstoot.
Via deze actie worden zowel condensatieketels op aardgas als mazout aangeboden.

De voorwaarden vind je hier.

Vlaanderen Feest! is de 11-daagse voor het Feest van de Vlaamse Gemeenschap 

De campagne maakt de aanloop naar het Feest van de Vlaamse Gemeenschap vanaf 30 juni tot en met de Vlaamse feestdag van 11 juli zelf, tot een ideaal moment om dat plan in daden om te zetten. De 11-daagse ter gelegenheid van 11 juli heeft voor dergelijke buurtinitiatieven in die periode namelijk een feestcheque tot 170 euro in de aanbieding.

Via die feestcheque kunnen gangmakers van buurtinitiatieven voor Vlaanderen Feest! andere organisatiekosten dan de aankoop van voedsel of drank recupereren. Een welkom steuntje in de rug dus om uitgaven zoals bijvoorbeeld voor een zaal of tent, tafels en stoelen, een optreden of een andere animatie-act, te verlichten.

Alles wat u concreet moet weten en doen om met een initiatief organisatiepartner voor Vlaanderen Feest! te worden en zo in aanmerking te komen voor de feestcheque, staat te lezen op:

http://vlaanderenfeest.eu/

Nieuwe sportreglementen 

De reglementen voor erkenning van sportverenigingen en de subsidiereglementen werden zopas door de gemeenteraad goedgekeurd en zijn vanaf heden van toepassing!

Er is ook een nieuw gewijzigd reglement voor het vissen op de Kleiput te ramsel.

Zwemsubsidies 

Vanaf januari 2017 kunnen Herseltse inwoners zwemsubsidies verkrijgen indien zij gebruik maken van een 10-beurtenkaart of jaarabonnement in de zwembaden van Westerlo en Aarschot.

Lees hierover alles in het subsidiereglement en maak gebruik van het aanvraagformulier.

Beperkte beschikbaarheid PWA 

Het vroegere systeem ‘Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap’ of PWA krijgt in 2017 een grondige facelift als gevolg van de zesde staatshervorming. Het nieuwe systeem 'Wijk-werken' wordt dan geïntegreerd in het Vlaamse activeringsbeleid. De PWA-beambten worden vanaf 1 januari werknemers van VDAB. VDAB werkt momenteel volop aan  de concrete uitwerking van het systeem van wijk-werken.

In deze overgangsperiode blijft het PWA-stelsel bestaan tot 31-12-2017 en blijft de dienstverlening doorlopen.  Het kantoor zal wel beperkter open zijn: maandag van 9-12 u en dinsdag op afspraak.

Sportmixx 2016-2017 

27 uren sport per week ... sporten voor alle leeftijden ... voor elke leeftijd minimum 7 keuzemogelijkheden ... 1 kaart voor alle sporten ... 1 kaart voor de hele familie ... kom wanneer je kan, inschrijven hoeft niet ... betaal enkel als je komt, geen lidgeld ... steeds verzekerd ...  en ongelooflijk PLEZANT

Voor het volledige programma, klik hier

Stem-Academie Herselt 

STEM staat voor exacte wetenschap, technologie, techniek en wiskunde.

Stem-Academie Herselt biedt knotsgekke, spannende en verbazingwekkende workshops rond deze thema's. Er zijn vier modules in 4 verschillende thema's: Wetenschap, Leren Programmeren, Techniek en Natuur. Elke module bestaat uit 5 workshops.

Ben je tussen 10 en 12 jaar en heb je zin om hierrond iets leuks uit te proberen? Lees dan snel deze folder.